There was an error in this gadget

Friday, November 23, 2012

Are you a plus SIZE???

Assalammualaikum

Dah lama Cik Linda tak tulis entry baru.. Idea ada jer.. tapi kekangan masa dan kemasalasan menguasai diri... tapi hari ni Cik Linda nak coret sesuatu.. Boleh kata luahan perasaan ..... hehehe.. bukan nak berjiwang atau nak berbunga2 disini yer...

Cik Linda sejak 2 menjak ni, masih lagi dalam pencarian baju PEPLUM yang sesuai dengan Cik Linda... Apa tu peplum..? Peplum adalah satu pattern pakaian seperti tren saloma dulu2... baju yang kembang di pinggang /punggung....

Kenapa Cik Linda teringin nk cari PEPLUM ni..? Entahler, Cik Linda berkenan sangat pattern ni.. cantik plak tu.. nampak sgt SWEET pemakainya.. Cik Linda pun teringin gak ler menjadi SWEEThttp://www.smileycodes.info.... walaupun tak ler sweet mana... keinginan berpakaian cantik, kelihatan cantik memang sinonim dalam diri seorang wanita... Apatah lagi wanita SINGLE MINGLE TINGLE cam Cik Linda ni...http://www.smileycodes.info

So, dah berminggu2 search mana2 collection PEPLUM yang Cik Linda boleh cuba dulu.... nak hantar tempah , takut pattern tu tak sesuai ngan Cik Linda.... baik beli satu yg ready made... kalau sesuai boleh lah tempah kat mana2 tailor yg boleh buat PEPLUM ni... Boleh ler pakai waktu kenduri kahwin adik Cik Linda nanti... Cik Linda kan PENGAPIT a.k.a Pengepit dan penyempit.....

Tapi pencarian Cik Linda menemui jalan buntu.. kebanyakan collection PEPLUM yang ada semua saiz comel loteh jer... untuk orang yang SASA macam Cik Linda ni bukan x ada.. tapi tidak berapa SWEET.... hehehe.. ada gak suara2 kata, "Sesuai ker ngan badan ko ni Linda".. hmmm entahler... Cik Linda mmg dah cukup tinggi.... tapi dari segi kelebarannya.. x tahu ler nak kata apa.. x der lah lebar mana.. bak kata kwn2.." ko ni SASA"....

Tapi kenapa susah sangat nak dapat baju yang cantik2 utk org PLUS SIZE cam Cik Linda ni yer? kekadang rasa macam ada diskriminasi jer.. org PLUS SIZE x boleh nak kelihatan cantik seperti orang lain. Kalo ada pun jenis yang seksi2, pakaian mcm org luar negara pakai.. tak mau lah.. walau Cik Linda anak Md Saleh pun, Cik Linda tahu batas2 nya....

Cik Linda baru saja cadangkan kat satu butik ni, buatlah satu collection untuk plus size.. yang SWEET, CANTIK dan GORGEOUS......http://www.smileycodes.info

No comments:

Post a Comment