There was an error in this gadget

Thursday, December 29, 2011

Goodbye 2011, and welcome 2012....

The end of the year is near, The new year is closer. So, to conclude the whole year of 2011 that I've been living through, let's flash back to my post in early of this year....http://www.smileycodes.info

From the post, lets check it if i have fulfill my resolutions for this year..
  1. Lose a lot of weight..... hmmm... naah..
  2. Get a really great job...... its coming....
  3. Buy a house/ an apartment will do... hmm.. how can I fulfill this if I didn't hv a permanent job.http://www.smileycodes.info
  4. Get a boyfriend... lalalala.... cant find him anywhere
  5. Start a saving for future planning.... hohohoh.. my money flow like water....
So, for the conclusions, my resolutions for 2011 is not accomplish...

For next year, I think I have to create a new list.. here it is...

MY NEW YEAR (2012) RESOLUTIONShttp://www.smileycodes.info
  1. Losing weight, at least 25%.... hehhe.. can't it be made..? We'll see...
  2. Do my best in my studies to get the job......
  3. Find a soulmate...... hahaha... http://www.smileycodes.info
  4. Start a saving while reducing my debt.....
  5. master my skills in cooking especially in baking.... Cuppies.... so for the upcoming years I can start my cupcake business...
Hopefully i can full fill my resolutions or at least several of it... May Allah bless me and guide me.. Amin...

Masih adakah lelaki yang lelaki?

Cik Linda dah lama terfikir topik ni.. tapi apabila beberapa artikel di s/khabar mula berbicara dan kwn Cik Linda (Pijah) pun memberi idea... Jari-jemari yg tembam ini mula bekerja...


Berdasarkan atikel yang dikeluarkan oleh akhbar metro ni, pencarian Cik Linda untuk mencari my Mr Right semakin sukar... Gay Melayu hampir 30,000... Hmmmm.. itu yg diketahui.. yg masih tersembunyi.... berapa pula... yang masih ragu2... berapa pula.... Adoyai...http://www.smileycodes.info

Tambahan pula, bilangan lelaki yang sudah berkahwin.. dah berapa dah.. akhirnya tinggallah golongan bujang yang hendak ditapis kriterianya... hahaha (memilih plak Cik Linda ni...)

Tapi apa yang merisaukan Cik Linda adalah penambahan golongan gay ini dan juga lelaki menyerupai wanita... (x mo sebut P***** - kontroversihttp://www.smileycodes.info )... semakin meningkat.. mereka semankin berani mencabar agama dan bangsa... tetapi bila ditegur.. kata mereka tidak diminta dilahirkan begini..

"Maaf, anda dilahirkan sebagai seorang lelaki.. dan apa yang anda alami hanyalah ujian dr Nya.. dan tugas anda adalah harungi ujian itu dengan tabah .... bukan dengan menyerah..."

Kekadang melihat mereka begitu berani mencabar agama, sehingga berani membuat pembedahan, kemudian menuntut nama ditukar, pergi ke mahkamah, memakai tudung.. dan dari itu menjadi contoh kepada lelaki2 yang berkeinginan menjadi wanita ini membuat perhimpunan, menyokong tindakan yang tidak sepatutnya berlaku...http://www.smileycodes.info

Kemudian. baru2 ni, kes seorang pelajar lelaki yang ditaja sebuah syarikat ternama di luar negara, mengahwini teman lelakinya... dan dengan bangganya memakai pakaian kebangsaan Malaysia yang menunjukkan bangsa Melayu, siap bersampin dan bertengkolok, berciuman didepan tetamu setelah disahkan menjadi suami dan isteri... opps.. suami dan suami...

Kalau org kata Cik Linda ni kolot.. Cik Linda dah lama dikeliling golongan ini.. sejak belajar di universiti.... dulu adalah budak junior yang Cik Linda n kawan2 cuba jaga.. pastikan dia g solat, g solat jumaat... smpikan dia kena raba ngn student lelaki yang berlagak perkasa pun Cik Linda n Kawan2 pertahankan.. siap kitorg nk gaduh ngan kump2 lelaki yang berlagak perkasa.. tetapi akhirnya setelah bertahun x berjumpa, cik Linda tgk dlm FB.. rasa cam sia2 jer usaha kami itu..http://www.smileycodes.info.

Dulu waktu belajar, cik Linda masih ingat lagi seorang lelaki yang nk jd pompuan ni (yg dikenali sbg Pretty)... kitorg dok sekolej yg sama... satu hari Cik Linda naik bas dlm U ... kat pintu bas tu tgh berdirilah Si Pretty ni... Boleh plak dia jeling Cik Linda.. Amboi... ! Cik Linda x buat apa pun, baru jer naik bas tu... Apa ko hengat ko tu Pretty sangat ker....??Ayoyoyoyooo.....http://www.smileycodes.info

Itu lebh kurang 5 thn yg lpas.. skang mereka lagi berani dan pengaruh mereka sehinggalah ke filem dan TV, dan itulah yg menjadi bahan hiburan remaja masa kini.... n pastinya ada yang mengikut... Cuba tgk cerita SUTUN tu... walaupun apa ujian yang dia dapat.. tetapi akhirnya dia berjaya mengharunginya... sehinggakan ending SUTUN 2.. kalau tak silap siap dh kawin n ada anak.. tetapi masih lagi berjiwa lembut... tak salah berjiwa lembut.. x berdosa pun... tp apabila menuruti bisikan syaitan yang mengubah kejadian Allah ini .. itu yang salah.. itu yang berdosa..

Oleh itu, Cik Linda nak seru supaya kepada mereka yang tersasar, masih boleh kembali ke jalan Allah.. sbb Allah maha pengasih, maha penyayang....