There was an error in this gadget

Saturday, July 23, 2011

Kenen.. mengkenen...

Apakah itu kenen-mengkenen... ?http://www.smileycodes.info
Mengikut kamus cik Linda, kenen mengkenen ni adalah spt matchmaking... spt yg slalu berlaku kpd Cik Linda.. Kwn2 Cik Linda semua sygkan Cik Linda n kalau boleh nak tgk Cik Linda x keseorgn..http://www.smileycodes.info. mereka akan cuba 'kenen mengkenen' kan Cik Linda ngan mana2 lelaki yg dorg rasa cam sesuai ngan Cik Linda...
Huuuu... (keluhan Cik Linda)...Kekadang mmg seronok di kenen-kenenkan ni.. Kekadang Cik Linda anggap sebagai usikan jer.. Yerlah, Cik Linda sedar sapa diri Cik Linda ni.. so, just having fun biler dorg cuba 'kenen-kenen' ni... Tetapi ada gak yang tak seronok..
Cik Linda ingat lagi masa 1st time Cik Linda mengajar.. waktu tu kt skolah rendah kt area Ampang ni.... Biasalah, Cik Linda ada gak diusik2 utk dikenenkan ngan sorg Encik Cikgu ni... snang lah panggil Cikgu A... Pernahlah seorang cikgu ni mengusik Cikgu A ni dengan ayat : "Ceria nampak ari ni, mentang-mentang ada pelangi" pelangi yg dirujuk tu adalah Cik Linda yg ketika itu sibuk menanda buku.. Then, apa yang Cikgu A cakap... : "Alah, kalau pelangi tu, tak hingin aku.." ... Huhuhuhu.. terkedu Cik Linda...http://www.smileycodes.info sampai hati.. Cik Linda sejujurnya pun takder perasaan lansung kt Cikgu A, tp knape cakap camtu.. Anggap jerlah sbg usikan.. x perlulah hina Cik Linda sebegitu rupa...
Kes kenen-kenen yg kedua ni plak dikenenkan oleh anak murid Cik Linda... hahahha... rasa cam klako jer.... stiap kali cikgu tu (cikgu B) lalu, students Cik Linda ni siap ehem..ehem.. Hampeh punyer budak... jd termalu Cik Linda dibuatnyer.. Bukannyer apa... Bila dh diusik2 camtu. Cik Linda jd segan nak bertegur n berbual ngn Cikgu B http://www.smileycodes.info sbb kalau bebudak ni nampak Cik Linda berbual ngan Cikgu B, dalam kelas kena sakat ngn bebudak ni... Hahahaa... tapi x ada apa pun kitorg ni...
Tahun yg berikutnyer, ada plak sorg cikgu ni baru masuk.. Cikgu C... Cik Linda mmg rapat skit, rapat cam kawan jerlah... cakap pun aku kau.... Then stahun selepas tu baru dapat tahu, cikgu2 skolah tu mengkenenkan linda ngn Cikgu C ni.. hahahaha...http://www.smileycodes.info sungguh x tahu... Ada plak kes yg nk mengkenen kan Linda ngan anak kawan diorg... huhuhuhu..http://www.smileycodes.info Cik Linda sbnrnyer x berapa gemar kalau nak dikenenkan dengan org yg x dikenali.. yerlah, kalau kita tak kenal, bila berkenalan nanti, rasa diri x ikhlas jer nak berkenalan.. terpaksa melayan baik org tersebut sbb tlh dikenenkan.... akhirnya x kenal2 pun smpi skang ....
La ni, kengkawan sibuk mengkenen-kenen Linda ngn sorg Cikgu ni.. Cikgu D.. Boleh tahan gak .. Cik Linda kalau dorg mengusik..layan jer.. jadi gurauan..http://www.smileycodes.info Tapi yang x seronoknyer ada plak mata yg menjeling.. adui... Bukannya kitorg ada apa2...http://www.smileycodes.info just usik-mengusik.. x payah nak terasa apa2..
Tulah, kenen-mengkenen ni kalau ada jodoh, adalah.. kalau x der, Cik Linda anggap sbagai gurauan jer...

2 comments:

  1. cik linda yg kiut tp kdg2 skema.....ehem.....kalau kita terlalu berharap, kdg2 xdpt, kalau kita x berharap, dapat.....tp bila dpt, x seperti yg kita harapkan.....kenen mengenen tu sbb xde modal nk ajak cik linda nie berborak....tp syok gak tgk respon s cik linda ni yg sweet tu....ala linda, adalah hikmahnya tu....kalau x, sape nk jaga abah& safwan yg memerlukan perhatian? sape nk tolong mak yg sgt memerlukan bantuan? akak doakan agar linda dapat ditemukan jodoh yg soulmate ;) tc....till we meet in the next screen....adios!

    ReplyDelete
  2. hahaha.. thanks kak Sul... eh.. kiut eh ? Sweet eh..? hehehehehe

    ReplyDelete